Golden Principle
20
post-template-default,single,single-post,postid-20,single-format-quote,bridge-core-3.1.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.5.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Golden Principle

Breathe, flow and don't be concerned with the outcome

— Golden Principle

Door Poekoelan Kung Fu te beoefenen leer je niet alleen om je lijf te beheersen en je te kunnen verdedigen. Een ander belangrijk aspect is om ook je geest, je mind rustig te kunnen laten zijn op momenten dat er veel druk of stress is.

Ook tijdens een gevecht zijn je gedachten en angsten vaak je grootste vijand.

Door steeds weer ook tijdens vechtoefeningen en bijvoorbeeld voordat we met de les beginnen je hoofd leeg te maken ben je ook in huis, tuin en keuken situaties in het dagelijks leven beter bestand tegen de stress die dit oproept. Een belangrijke les daarbij is: blijven ademen. Als je tijdens een vechtoefening stopt met ademen dan weet je nu al zeker hoe dat af gaat lopen. Hetzelfde geldt als je in je hoofd alleen maar bezig houdt met wat de uitkomst van het gevecht zal zijn. Vandaar het Poekoelan principe: Breathe, flow and don’t be concerned with the outcome.

Geen reactie's

Geef een reactie