Wat is Poekoelan Kung Fu?
16952
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16952,bridge-core-3.1.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Wat is Poekoelan Kung Fu?

Poekoelan Kung Fu combineert de meest krachtige elementen en de eeuwenoude traditie van het Indonesische Silat en de Chinese Kung Fu.

Kenmerkend aan Poekoelan Kung Fu zijn de continue, vloeiende bewegingen zowel laag op de grond als in de lucht en de wisselwerking tussen fysieke training en mentale kracht, sierlijk maar effectief.

Poekoelan Kung Fu is meer dan een vechtsport het is een effectieve en sierlijke vechtkunst. De fundamentele elementen zijn zelfverdediging, vechttechnieken, mentale alertheid en bewustzijn. Je leert jezelf beschermen vanuit allerlei posities; vanaf de grond, staand en wanneer iemand je heeft vastgepakt of probeert te slaan.

De voordelen van Poekoelan Kung Fu

 • Verbeterde conditie, spierkracht en flexibiliteit
 • Effectieve zelfverdediging
 • Sterke houding
 • Meer zelfvertrouwen

Fysieke eisen

Je hoeft niet groot, sterk en lenig te zijn om bij Poekoelan Kung Fu effectieve zelfverdediging te leren. Je kunt op eigen niveau aan je conditie, kracht en lenigheid werken.

Hoe ziet de training er uit?

De Kuntao is de eerste fase van de training. Hier leer je:

 • Jezelf verdedigen tegen meer dan 100 verschillende aanvallen
 • Trap- en stoottechnieken
 • Rollen en val technieken
 • Afweren van trappen en stoten

Poekoelan Kung Fu is een dierenstijl

Alle bewegingen binnen Poekoelan Kung Fu zijn gebaseerd op 4 dieren. Van alle dieren leer je soepel en krachtig bewegen maar van ieder dier leer je ook specifieke technieken.

De kraanvogel is flexibel, licht en leert je allerlei hoge trappen en sprongen.

De aap is speels met rollen, springen en vastgrijpen, door de onverwachte bewegingen een onvoorspelbare en moeilijke tegenstander.

Grondvechten komt haast niet voor in de hedendaagse vechtsporten maar van de tijger leer je felle trappen en stoten vanaf de grond die onvoorspelbaar (overweldigend? ) en krachtig zijn.

De slang gebruikt vloeiende bewegingen van waaruit ineens met snelheid wordt toegeslagen. Ongrijpbaar als water, slaat toe als vuur.

De gevorderde fase. Na de Kuntao fase afgerond te hebben, kom je in de gevorderde fase.

Hier leer je:

 • Trap- en stoottechnieken toepassen in een gevecht
 • Inzicht, reactievermogen en alertheid in een gevecht
 • Elementen van de dieren bewegingen (of dierenstijlen?) in een gevecht waardoor je onvoorspelbaar, flexibel, sterk en kalm leert vechten.

De school in Amsterdam Zuid is een gezellige school waar hard wordt getraind en waar je al snel vrienden maakt. We trainen met passie maar houden rekening met elkaars niveau en mogelijkheden. Er zijn lessen voor volwassenen, tieners en voor kinderen vanaf 6 jaar.

lage poekoelan kung fu standen

Start nu je 2 weken gratis lidmaatschap zonder verdere verplichtingen

POEKOELAN KUNG FU IS MEER DAN EEN VECHTSPORT

Je ontwikkelt kwaliteiten die je ook in je dagelijks leven van pas zullen komen

Start nu je 2 weken gratis lidmaatschap zonder verdere verplichtingen