De Poekoelan Kung Fu Drum
33
post-template-default,single,single-post,postid-33,single-format-audio,bridge-core-3.1.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.5.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

De Poekoelan Kung Fu Drum

De Poekoelan Kung Fu Drum

Tijdens de training hoor je vaak de drum. Bij vechtoefeningen maar ook bij vormen. Deze drumbeat helpt om het tempo aan te geven of de intensiteit bij het vechten. Bij bewegingen geïnspireerd op de tijger is de drum zwaarder dan bij de sprongtrappen van de kraanvogel. Ook vroeger in de jungle van Indonesië hoorde je deze zelfde drumbeat.

Het is schemerig en in de verte, diep in de jungle hoor je de drum

In die tijd werd de drumbeat ook nog gebruikt voor iets anders. Door naar de drum van jouw stijl in de jungle te luisteren wist je precies waar de training die dag was. De drum die we vandaag nog horen is dezelfde drum waardoor een leerling destijds wist waar zijn teamgenoten aan het oefenen waren. Ik vind het een mooie traditie dat we de drum van toen nu nog steeds kunnen horen.

 

blog drummers

Geen reactie's

Geef een reactie